Ga naar boven

ALS

Loop mee met de Swaddekuier en geef steun aan ALS.

ALS is een dodelijke zenuw/spierziekte met dodelijke afloop. Nadat de diagnose is vastgesteld hebben de patiënten gemiddeld nog 3 tot 5 jaar te leven en vaak is het korter. Ook de oprichter van de Stichting ALS Friesland, Ronald de Haan, moest de strijd tegen ALS op 39 jarige leeftijd opgeven. De dodelijke afloop van ALS heeft grote impact op gezinnen en op de omgeving. Helaas is er tot op dit moment nog geen medicijn voor. Onderzoeken naar een medicijn maken wel vorderingen. De Stichting Swaddekuier werkt daarom in 2019 samen met de Stichting ALS Friesland om geld in te zamelen voor meer onderzoek.

Loop mee voor ALS.

Onderzoek naar medicijnen tegen ALS kosten veel geld. Geld dat nodig is, om deze dodelijke ziekte, die ook in Fryslân veel slachtoffers kent, een halt toe te roepen. Wij willen bij de Swaddekuier een steentje bijdragen door geld in te zamelen voor onderzoek naar een goed medicijn. Jij kunt daarin een steentje bijdragen door in 2018 één van de afstanden van de wandeltocht mee te lopen en je kilometers door familieleden en kennissen te laten sponseren.

Hoe draag jij je steentje bij.

Iedereen die op zaterdag 6 juli 2019 mee wandelt met de Swaddekuier, kan de gewandelde kilometers laten sponseren door familieleden en kennissen. Het door alle wandelaars verzamelde geld, wordt op deze wandeldag, in een grote melkbus bij de finish verzameld en aangeboden aan de stichting ALS. Medewerkers van de Stichting ALS Friesland, zijn ook de hele dag aanwezig om het geld van de wandelaars in ontvangst te nemen.

Scholen en instellingen lopen mee.

Leerlingen van scholen en medewerkers van instellingen worden ook uitgenodigd om mee te lopen in de strijd tegen ALS. Scholieren tot 12 jaar kunnen onder leiding van volwassenen gratis deelnemen maar van hen wordt wel verwacht dat ze de gelopen kilometers laten sponsoren.

Uitdaging.

Ga met het bestuur van de Swaddekuier in het jaar van Culturele Hoofdstad de uitdaging aan. Beleef op zaterdag 6 juli dit wandelevenement in de natuur en cultuur van ons nationaal landschap van de Noordelijke Friese Wouden niet alleen als wandeluitje maar zet je ook in voor ALS.

Vanaf 1 januari 2019 kun je je aanmelden via het formulier dat je op de website aantreft. www.swaddekuier.nl

Doe mee. Steun het onderzoek naar ALS.

Gemaakt door: Justjules

Tijdens de Swaddekuier geld inzamelen voor ALS.

Alle wandelaars die meedoen aan de Swaddekuier op afstanden van 10,20 en 40 km kunnen voor en op zaterdag 6 juli geld inzamelen voor het onderzoek naar een medicijn tegen ALS.

Hoe werkt het. Op deze pagina kan een lijst gedownload worden waarop de deelnemers aan de Swaddekuier alle mensen kunnen noteren die hun kilometers willen sponsoren. Deze sponsorlijst kun je met het ingezamelde geld op zaterdag 6 juli inleveren bij het team van ALS.

Een voorbeeld:

Sponsorlijst
Naam                                  aantal kilometers                        Sponsorbedrag
Pieter Pietersen                20 km                                               €  10,–
Jan Janssen                       40 km                                              €  25,–

Het verzamelde geld kan op zaterdag 6 juli ingeleverd worden bij het team van ALS bij de start en finish
Of
Het verzamelde bedrag kan overgemaakt worden op de bankrekening van ALS Friesland NL80RABO 0138557489 onder vermelding de Swaddekuier voor ALS.
Het totaal bedrag wat wordt ingezameld wordt op de dag van de Swaddekuier door het team van ALS bekend gemaakt.

› Download sponsorlijst